Forbrukslån

Finn beste forbrukslån fra 10 000 til 600 000 kroner. Lånesøknaden er uforpliktende. Det betyr at du trygt kan innhente tilbud fra flere banker, og velge lånet med den laveste renten. Bruk oversikten under til å komme i gang.
Finanssans er en affiliate som markedsfører forbrukslån på vegne av kredittytere, og mottar provisjon av det som bestilles via nettsiden.
Oppdatert: august 2023
Morrow Bank logo

Morrow Bank

Tidligere Komplett Bank
 • Lånebeløp: 10 000-500 000 kr
 • Nedbetalingstid: 1-5 år
 • Aldersgrense: 20 år
 • Min. fast årsinntekt: Ingen krav på nye lån
Søk forbrukslån
Annonselenke
Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34 %, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks. effektiv rente 32,10 %
Santander Consumer Bank logo

Santander Consumer Bank

 • Lånebeløp: 30 000-400 000 kr
 • Nedbetalingstid: 1-5 år
 • Aldersgrense: 23 år
 • Min. fast årsinntekt: 200 000 kr
Søk forbrukslån
Annonselenke
Nye lån: Effektiv rente 10,36 %, kr 130 073, over 5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083
Lendo logo

Lendo

Èn søknad til 24 banker
 • Lånebeløp: 10 000-600 000 kr
 • Nedbetalingstid: 1-5 år
 • Aldersgrense: 20 år
 • Min. fast årsinntekt: 120 000 kr
Søk forbrukslån
Annonselenke
Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 10,64%, kostnad 33 290 kr, totalt 153 290 kr.

Full kontroll med budsjett tilpasset forbrukslån

Forbrukslån i balanse

Et budsjett er det beste verktøyet man har for å få oversikt og kontroll over økonomien. Vi har derfor laget et budsjett i Excel som du kan laste ned helt gratis. I budsjettet er det lagt inn en egen utgiftspost (felt B50) forbeholdt forbrukslån. Her taster du inn det du må betale på lånet i måneden. Beløpet finner du enten ved å benytte vår egne kalkulator lenger ned i artikkelen, eller ved å gå inn på bankens egne nettsider. Merk at det endelige terminbeløpet avhenger av renten du får på lånet.

Klikk her for å laste ned forbrukslån-budsjettet

Husk at terminbeløpet er det laveste beløpet du må betale tilbake i måneden. Dersom du betaler ned ekstra vil du se et positivt avvik mellom budsjett og resultat. Dette avviket er med på å redusere rentekostnadene slik at forbrukslånet blir billigst mulig.

Sammenligne: Liten innsats, høy besparelse

Det er viktig å sammenligne flere tilbud for å oppnå lavest mulig rente, selv om det kan være fristende å velge første og beste forbrukslån. For søknadene du sender inn er både gratis og uforpliktende. I tillegg gjør automatisk behandling at de fleste får svar direkte. Det krever med andre ord minimalt med innsats for å kunne spare penger på lavere rentekostnader. Vi anbefaler at du sammenligner den effektive renten fra minst to aktører.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke behøver å stille med eiendeler som sikkerhet til banken, for å få innvilget lånet. Dersom lånet skulle bli misligholdt, vil ikke långiver ha rett til å selge hverken bolig, bil eller andre eiendeler for å dekke inn sitt tilgodehavende. Det betyr at forbrukslån medfører høyere risiko for banken, som også gjenspeiles i lånerenten.

Hva blir et forbrukslån brukt på?

Siden forbrukslån kan brukes til hva som helst, har lånet mange ulike bruksområder. Nedenfor ser vi på de mest vanlige årsakene til at folk tar opp forbrukslån:

Uforutsette utgifter

Et forbrukslån blir brukt i flere sammenhenger. Det vanligste er at folk tar opp et forbrukslån når det har oppstått uforutsette utgifter, som for eksempel at bilen trenger reparasjon, eller at vaskemaskinen har sviktet. Siden de fleste er avhengige av både bil og vaskemaskin, er man avhengig av å få dette til å opp å gå igjen så raskt som mulig. Har man ikke opparbeidet seg en buffer til å dekke uforutsette utgifter, kan forbrukslån eller kredittkort være et alternativ.

Refinansiering av gjeld

Et annet vanlig bruksområde til forbrukslån, er å refinansiere annen gjeld. Ofte er det kredittkortgjeld som refinansierer med et forbrukslån, men det kan også være et annet forbrukslån som har høyere rente. Så lenge du får en lavere rente på lånet som skal brukes som refinansiering, vil det være lønnsomt å refinansiere gjelden. Samler du flere smålån til et lån med lavere rente, vil du også få mer oversikt siden du kun har et lån å forholde seg til.

Oppussing

Oppussing av bad og kjøkken er dyrt. Det er ikke uvanlig at oppussingen kan koste flere hundre tusen kroner, spesielt om man må la andre gjennomføre hele jobben. De som ikke vil leve med et slitent bad eller kjøkken i åresvis, og som ikke har oppsparte midler, tar ofte opp et forbrukslån til å betale for oppussingen. Selv om det ikke er lønnsomt med tanke på rentekostnadene lånet medfører, er det likevel mange som mener at resultatet etter oppussingen er verdt det.

Hva du ikke bør bruke et forbrukslån på

Alle bruksområdene til et forbrukslån som nevnt ovenfor har én ting til felles: lånet blir brukt til anskaffelse av eiendeler. Du sitter med andre ord igjen med noe. Problemet med forbrukslån oppstår når du ikke sitter igjen med noe etter at pengene er brukt opp.

Eksempler på hva et forbrukslån ikke bør brukes på:

Nyttige artikler om forbrukslån